RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Наймолодшому - два роки: в Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну.

Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах справи у судовому реєстрі.

Читайте також: На українських чоловіків за кордоном чекає сюрприз з 23 квітня: що трапилось

Як випливає з рішення, у січні обвинувачений громадянин пройшов військово-лікарську комісію. Вона визнала його придатним до служби. Після чого йму видали так звану "бойову" повістку, однак він її проігнорував.

У суді чоловік визнав вину, уточнивши, що на його утриманні перебуває семеро неповнолітніх дітей, з яких найстаршій дитині – 14 років, а найменшій – два.

Він розповів, що окрім нього, нема кому допомагати, тому не може залишити дітей самих. Він єдиний у родині, хто працює на сільськогосподарських роботах. При цьому офіційно не записаний як батько дітей, оскільки шлюб з дружиною не зареєстрований. Діти записані на прізвище матері, адже з нею не перебуває в офіційному шлюбі, однак це впливає на соцвиплати на дітей.

"Відповідно до довідок про реєстрацію місця проживання... місце проживання всіх дітей зареєстровано за тією ж адресою, за якою фактично проживає обвинувачений", - зазначається матеріалах.

Його жінка підтвердила, що у них діти у спільні, а шлюбні відносини не оформлювали, оскільки не вбачали це важливим. Чоловік допомагає виховувати, забезпечувати та утримувати.

Однак суд заявив, що обвинувачений за законом не має права на відстрочку від мобілізації як батько, на утриманні якого перебувають троє і більше неповнолітніх дітей, адже батьківство не доведене законно.

Після судового вироку на чоловіка наклали низку обов’язків, зокрема, має повідомляти уповноважені органи з питань пробації про зміну адреси проживання, роботи чи навчання, мусить періодично з’являтися для реєстрації, не виїжджати за межі України без погодження.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроєкти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.