RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

День апостола Юди: історія свята і молитви про допомогу у важких обставинах

У середу, 19 червня (за старим стилем) православні відзначають пам'ять святого Юди Тадея. За новим стилем це свято відзначається 2 липня.

"Апостроф" публікує історію свята та головні молитви святому Іуді.

Читайте також: Трійця 2024: на який день випадає свято і як підготувати дім до Зеленої неділі

Історія свята

Юда Тадей є одним із дванадцяти учнів (апостолів) Ісуса Христа. Його батьком був Алфей (Клеоп), брат святого Йосипа, матір'ю була Марія Клеопова, близька родичка Матері Божої.

Незважаючи на заслуги для віри та мученицьку смерть, багато людей вважали, що Тадей та Юда Іскаріот, який зрадив Христа на смерть — одна й та сама людина. Це не відповідає дійсності.

Після Вознесіння Христового святий Тадей проголошував слово Боже в Галілеї, Самарії та Юдеї, а пізніше в Аравії, Сирії та Месопотамії, і навчав також у Персії, а сам отримав мученицький вінець у Суантрі. Точна дата смерті святого невідома: його тіло лежить у римському Соборі святого Петра.

Традиції та прикмети

Вважається, якщо бджоли літають над рослинами, запилюючи їх, варто чекати великого врожаю. Якщо увечері буде веселка, погода буде гарною. Якщо кіт ховається у прохолодне місце, то наступними днями буде спека.

Молитва

Святий Юдо Тадею, преславний апостоле і мученику, прошу тебе: випроси у Бога благодать (назвати своє прохання), якої я так сильно прагну. Господь віддав тобі в опіку всіх, хто потрапив у безнадійне становище, щоб ти своїм заступництвом приходив їм на допомогу.

Тож споглянь і на мене, ублагай Бога змилуватися наді мною, щоб я міг з радісним серцем славити Його – Господа милосердного та ревно ширити честь твого імені. Святий Юдо Тадею, опікуне в безнадійних ситуаціях, молися за мене. Амінь.

Раніше ми писали, коли розпочнеться русальний тиждень у 2024 році та які діють заборони під час нього.

  • Вас може зацікавити:

День літнього сонцестояння 2024: що треба зробити, щоб вас оминали невдачі

Курорти без росіян: як українцям мінімізувати шанси зустрітись із "сусідами"

Блакитна лагуна та тунель кохання: куди можна поїхати у вихідні на Рівненщині

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: