RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Суддя, який зобов’язав порушника прочитати "Кайдашеву сім’ю", поділився цікавою ідеєю щодо злочинців

Суддя Гощанського райсуду Рівненської області Петро Тишкун, відомий незвичними вироками, зокрема, примусом прочитати "Кайдашеву сім’ю" Івана Нечуя-Левицького, поділився цікавою ідеєю щодо злочинців.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Він виступає за необхідність запровадження цивілізованих заходів із покарання людини у вигляді перевиховання працею. Оскільки, по суті, тримання злочинця у камері нічого в його поведінці не міняє і є велика вірогідність повторення скоєного на волі.

"Однозначно. Просте тримання людини у клітці як тварини, що по своїй суті є подавленням волі, на мою скромну думку ще нікого не виправило. Таке покарання сприяє скоріше ізоляції цієї небезпечної людини, щоб суспільство від неї трішки відпочило. Але саме по собі ув’язнення навряд чи втримає когось навіть від повторного вчинення злочинів", - зазначив він.

На переконання судді, важливим є запровадження заходів, спрямованих на перевиховання людини у вигляді залучення до корисної та соціально важливої праці. Як приклад, догляд за "важкими" пацієнтами.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Прочитати "Кайдашеву сім’ю" та інші креативні покарання. Інтерв’ю із суддею, який прославився на всю країну.