RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

ДБР викрила злочинний "бізнес" на довідках про непридатність до військової служби

Співробітники ДБР на Донеччині викрили "бізнес", який заснували на оформленні довідок про непридатність до військової служби. Двом організаторам Донецької області оголосили про підозру.

Про це пише Державне бюро розслідувань в Telegram.

За матеріалами ДБР відомо, що двоє мешканців Донеччини заробляли гроші на видачі документів чоловікам про непридатність до військової служби з правом виїзду за кордон.

Чоловік та його пособниця протягом 2023-2024 років робили документи тим, хто мав намір уникнути мобілізації та виїхати за кордон. Відомо, що цими послугами скористались орієнтовно 15 осіб, ще понад 20 чекали на їх оформлення. За це вони мали заплатити $7 000. Клієнти мали платити одразу повну суму, тільки після цього їм надсилали готові документи поштою.

"До пакета послуг входили довідка військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного з відмітками про непридатність до військової служби із виключенням із військового обліку, що давало можливість виїзду за межі України", – повідомляють в ДБР.

Також вони чітко інструктували своїх "клієнтів" про правила перетину державного кордону та як показувати документи для виїзду. Підроблені довідки містили реквізити одного з ТЦК Донецької області. Наразі встановлюється, хто саме готував ці документи.

Після обшуків у фігурантів справи вилучили зароблену готівку на суму понад мільйон гривень у різній валюті, а також мобільні телефони та автомобіль.