RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Розвалюються в повітрі, але є "але": експерт розкрив головну небезпеку від північнокорейських ракет

В ніч на 11 серпня російські окупанти завдали удару по Україні з використанням балістичних ракет виробництва Північної Кореї KN-23.

Про те, в чому найбільша небезпека від цих ракет, в ефірі телеканалу "Прямий" розповів Олег Катков, експерт з озброєнь, головний редактор Defense Express.

"Росія знову застосовує північнокорейські ракети KN-23. Цю ракету було використано два тижні тому 31 липня і ми бачимо, що кількість їх застосування збільшується, про що йдеться у кожному звіті Повітряних сил. Очевидно, вони отримали нову партію від КНДР, де налагодили їх виробництво - все, що випускається, зразу їде в Росію і застосовується для ударів по Україні", - розповів Катков.

За його словами, половина цих ракет розвалюються в повітрі.

"50% цих ракет розвалюються в повітрі. Так, 31 липня KN-23 впала під Білою Церквою у лісі, 6 серпня, коли була атака по Києву, вона впала на східній околиці столиці під Броварами також у лісі. Та попри те, що вони розвалюються, Росія все одно продовжує їх застосування. Але величезна проблема в тому, що навіть якщо вона і розвалилася в повітрі, вона десь впаде, і одна справа, коли вона падає в лісі, а інша - коли вона може впасти просто посеред міста.

І нам треба розуміти, що головною ціллю ворога для цих ракет є не якийсь конкретний військовий об'єкт, а просто місто без будь-якої конкретизації. Росії ж все одно, де вона впаде і завдасть збитків", - наголосив Катков.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що 11 серпня вночі росіяни вдарили по Київщині північнокорейською ракетою, в Броварах у своєму будинку загинула дитина з батьком.