RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Що відбувається на кордоні з Білоруссю: в ДПСУ оцінили загрозу

Попри заяви про стягування Білоруссю військ до кордону з Україною українські прикордонники не фіксують змін у ситуації.

Про це розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ситуація на кордоні з Білоруссю не змінилася, Сили оборони повністю контролюють лінію кордону. Наразі ми не фіксуємо жодних нестандартних ситуацій, однак наші підрозділи розвідки пильно стежать за тим, що відбувається вглиб території Білорусі біля кордону з Україною. Ми відстежуємо пересування поблизу рубежів, щоб бути готовими до можливого реагування в разі загрози", - розповів Демченко.

За його словами, Сили оборони України вживатимуть негайних заходів в разі зміни ситуації.

"Станом на сьогодні ми не відмічаємо ні переміщення техніки, ні переміщення особового складу. Але цей напрямок, як і раніше, залишається загрозливим, оскільки Білорусь продовжує перебувати в орбіті впливу РФ. Ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій і продовжуємо роботи з укріплення як лінії Державного кордону, так і фортифікаційних споруд в прикордонні", - додав речник.

Також він розповів, чи є на території Білорусі російські війська, які могли б готувати нове вторгнення в Україну.

"Наразі на території Білорусі немає угрупування військ РФ, які країна-агресор могла б задіяти для вторгнення в Україну", - додав Демченко.

Як повідомляв "Апостроф", Білорусь перекинула до державного кордону з Україною близько однієї тисячі військовослужбовців та військової техніки після наступу українських Збройних сил у Курській області.