RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Заступниця міністра захисту довкілля розповіла, чи п’є воду з крана в Києві

Заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена Крамаренко розповіла, що споживає воду з крана, попередньо відфільтровану.

Про це вона повідомила у коментарі "Апострофу".

Представниця екологічного відомства уточнила, що очищена фільтрами вода цілком придатна до пиття. Тоді як приготування їжі відбувається на основі води з крана.

"Я дуже багато років вже очищую воду своїми очисними фільтрами… Цим мій чоловік займається. Але їсти варю з води з-під крана", - пояснила вона.

Також вона прокоментувала ситуацію довкола річки Сейм після викиду продуктів переробки цукрового заводу в російському Тьоткіно. Заступниця міністра зазначила, що стан води покращився, а саме забруднення річки Десна "сповільнилося та потроху просувається у межах Чернігівської області".

"Забруднена вода може досягнути водозаборів Київщини, за попереднім прогнозом, 14-16 вересня. Але ми бачимо, що забруднена вода рухається дуже повільно, вона вже розірвана. Тому сподіваємося, що взагалі ми не побачимо або вона буде поступово поступати до водозабору", - повідомила Крамаренко.

Чиновниця додала, що вже фахівці встановили три аераційні установки у Чернігівській області і триває встановлення додаткових установок у Київській області.

"Київводоканал, у принципі, готовий і зможе прийняти цю воду. Ми сьогодні проводимо достатньо багато заходів, щоб це було невідчутно, буде застосовуватись активоване вугілля для зменшення запаху. Це активоване вугілля в нас вже є", - запевнила вона.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві близько 60% усієї водопровідної води надходить із Десни.