RU  UA  EN

Середа, 16 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

16 жовтня

Всі новини

В Україні вивели нову породу коней

В Україні з’явилася нова порода рисистих коней, яку селекціонери створили на базі популяції рисистих коней вітчизняної селекції.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль.

Її затвердила експертна комісія Мінагрополітики. Коваль зауважує на тому, скільки тривала робота зі створення породи: "Це нове селекційне досягнення у тваринництві, адже робота зі створення рисистої породи проводилась впродовж 30 років".

"Породу створили на базі популяції рисистих коней вітчизняної селекції. А також за допомогою схрещування з американською стандартбредною та французькою рисистою породами. Звертали увагу і на жвавість, дистанційність, екстер’єрні показники", - коментує міністр.

За його словами, українська порода відрізняється від інших рисистих порід за комплексом ознак та за географічною приналежністю, методами селекції і генетичними маркерами.

"Наші коні характеризуються сухою міцною конституцією, в масі мають гармонійну будову тіла з виразним запряжним типом. Темперамент енергійний лагідний. Коні нової породи невибагливі, добре пристосовані до різних екологічних умов України", - коментує він.

Апробація нової породи пройшла в Миргородському районі Полтавської області на господарстві філії «Дібрівський кінний завод № 62» ДП «Конярство України».

Раніше "Апостроф" також писав, що до "Фельдман екопарку" під Харковом з евакуації повернули орангутангів Кузю та Поночку, проте самиця вигнала свого партнера і тепер він живе окремо.