RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Війна на Донбасі: жителі захопленого ДНР селища розповіли про відносини з бойовиками

Українка з селища Комінтернове Донецької області, захопленого у грудні минулого року бойовиками, розповіла про стосунки місцевих людей із сепаратистами.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофу".

Світлана (ім'я змінено в цілях безпеки) розповіла, що після того, як в Комінтернове в грудні минулого року зайшли бойовики, вона жодного разу не була вдома. За її словами, сепаратисти ставляться до місцевих краще, ніж очікувалося.

"Так, у порожніх будинках живуть, але нападів або знущань немає, принаймні мені ніхто такого не казав. З мого дому тиждень тому пішли, сусіди кажуть, що начебто залишили все в нормальному стані. Начебто вони навіть намагаються дізнатися у сусідів, чи дозволяють господарі зайняти будинок і пожити в ньому. Мене теж запитали, я сказала, що проти, але моє слово нічого не означає", - говорить Світлана і додає, що їхати до рідного села тепер боїться, бо там її представили як пособницю української влади.

"Та й обстріли є, я дуже цього боюся, тому коли тільки виїхала до Маріуполя, півроку працювала з психологом", - зізнається вона.

За її словами, українські військовослужбовці, з якими раніше вдавалося хоч якось вирішувати питання, тепер пропонують тільки одне - терпіти.

Більше читайте у матеріалі "Апострофу": Війна на Донбасі: бойовики ДНР та ЛНР займають нові позиції.