RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Закриття центру реабілітації наркозалежних у Косачівці: журналісти розповіли свою версію

Ні керівництво центру з реабілітації алко- та наркозалежних в селі Косачівка Чернігівської області, ні місцеві жителі не можуть пояснити дії Служби безпеки України, які здійснили на центр, звинувативши його організаторів в утримуванні людей у рабстві і тортурах. Про це йдеться матеріалі видання "Четверта влада", які побували на місці подій.

За словами місцевих жителів, вони непогано ладнали з мешканцями центру, конфліктів не було, навіть навпаки - наркозалежні, які проходили реабілітацію "оживили" село і активно допомагали його мешканцям по господарству.

Про тортури і якісь побиття вони вперше чують і не вірять офіційній версії СБУ. На думку мешканки Косачівки атака СБУ на центр пояснюється тим, що хтось "нагорі" вирішив захопити облаштовану і мальовничу територію центру.

Інформацію про рабство і тортури не підтверджують і колишні мешканці центру, які пройшли реабілітацію і осіли в селі.

За словами колишнього клієнта центру Миколи, після атаки СБУ просто розпустив мешканців центру, і майже 200 наркоманів просто вирушили "на всі чотири сторони по Чернігівській області".

Він додав, що в сусідніх селах вкрали велосипеди, і натякнув, що йому відомо про почастішання крадіжок в сусідніх містах.

Після того, як співробітники СБУ поїхали з центру, у ньому залишилося з понад 200 осіб лише кілька - в основному "старожили" - ті, хто вже вилікувався від залежності і брав участь в управлінні центром. Крім того, до них приєдналося близько 10 осіб з розігнаних реабілітованих, які повернулися після розгону.

На даний момент статус центру залишається невідомим. За словами старожилів, він продовжує працювати. Частину людей, які повернулися у центр, заново розмістили в їхніх кімнатах в будинках. Керівник центру перебуває у Києві, де намагаються переконати МВС і СБУ, що ніяких тортур і ОЗУ в центрі не було.

Нагадаємо, 31 березня СБУ повідомила про викриття на Чернігівщині організованої злочинної групи, яка незаконно позбавила свободи і катувала більше двохсот осіб і діяла під прикриттям центру з реабілітації наркозалежних.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії
Теги: СБУ, ОЗУ