RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Загибель у ДТП брата відомого українського поета: суд виніс вирок винуватцю

Фрунзенський районний суд Харкова на 8 років позбавлення волі засудив водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду, в якій загинули брат відомого українського поета Артема Полежаки Олександр і його восьмимісячна донька. Про це повідомила прес-служба Харківської прокуратури.

"Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода трапилася ввечері 27 грудня 2016 року на Салтівському шосе у м. Харкові. Водій "Toyota Prado", який за результатами експертизи знаходився у стані алкогольного сп'яніння, не впоравшись з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з автомобілем "ВАЗ 2102". Внаслідок аварії на місці події загинуло 8-місячне немовля. Її батьків, що знаходилися в автомобілі, госпіталізували з тілесними ушкодженнями у важкому стані до лікарні. Через день батько дитини - 38-річний мешканець Харківщини, від отриманих травм помер", - йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що аварію водій скоїв, тікаючи з місця іншого ДТП. За кілька хвилин до того на окружній дорозі перед перехрестям з Салтівського шосе "Toyota Prado" зіткнулася з автомобілем "ВАЗ-2107", а потім в'їхала в "Volkswagen".

Водій повністю визнав свою провину, але оскаржив вирок в апеляційному суді, додали у прокуратурі,

Рішення суду прокоментувала прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган. "Прокуратура довела в суді вину водія, який скоїв ДТП, в якому загинув брат відомого українського поета. Винуватець страшного ДТП засуджено до 8 років позбавлення волі", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, раніше поет Артем Полежака розповів про загибель в ДТП свого брата з племінницею.