RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Спроба захоплення росіянами українського катера біля Криму: у Путіна дали пояснення

У ФСБ Росії прокоментували заяву Міністерства інфраструктури України про те, що російський корабель здійснив спробу захоплення українського рятувального катера в районі Скадовська Херсонської області.

У прес-службі Прикордонного управління ФСБ стверджують, що український катер нібито вів фото- і відеозйомку російських судів.

При цьому зазначається, що після отримання сигналу про "порушення" прикордонний катер РФ висунувся в цей район, щоб забезпечити безпеку екіпажів російських земснарядів "Амур" і "Печора".

Після цього командир російського судна "попередив капітана українського катера", що якщо він продовжить рух за вказаним курсом, то порушить "державний кордон" Росії.

У ФСБ підкреслили, що "заходи примусової зупинки до катера не здійснювалися".

Як повідомляв "Апостроф", за даними Мінінфраструктури України, кораблі Російської Федерації, що базуються в окупованому Росією Кримському півострові, наблизилися до українського рятувального катера і вийшли в ефір з вимогою "застопорити хід і лягти в дрейф". Команда українського рятувального катера відмовилася виконувати протиправні вимоги, зазначивши, що катер знаходиться у територіальних водах України, після чого взяла курс на Скадовськ.

За матеріалами "Інтерфаксу"