RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Лідер ОУН дав пояснення дивному інциденту з гранатометом в офісі організації 9 травня

Лідер Організації українських націоналістів Микола Коханівський пояснив появу людини з тубусом від гранатомета у віконному отворі офісу організації в Києві. За його словами, таким чином активісти намагалися налякати поліцейських, які блокували будівлю.

Про це повідомляє LIGA.net.

"Внизу стояли бійці спецпідрозділу. У нас в штабі є музей. Там є тубуси, каски. Хлопці висовували цей тубус, щоб налякати ментів", - заявив Коханівський.

Також він висловив думку, якби інциденту з тубусом не сталося, поліція знайшла б інший привід для штурму.

"Все одно б штурмували і сказали, що знайшли вибухівку. Слава богу, що хлопці висовували цей тубус, тому що якщо б його не було, у нас "знайшли" тонну вибухівки. Не було ніяких понятих. Людей одразу прибили, вивели, а потім вони занесли туди все, що завгодно. Тому тубус врятував нас від більш важкої статті", - заявив лідер ОУН.

Крім того, Коханівський заявив про вилучену правоохоронцями оргтехніку, гроші, мобільні телефони. За його словами, майже всіх затриманих активістів відпустили, одному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше радники міністра внутрішніх справ пояснили штурм офісу ОУН перебуванням там людини з гранатометом.