RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

ГПУ викрила масштабний канал поставки товарів на окупований Донбас: опубліковані фото

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) заявили про викриття схеми поставок товарів на тимчасово непідконтрольну територію Донецької області за сприяння митників.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Відзначається, що 7 фігурантам справи оголошено підозри у фінансуванні тероризму.

Так, слідчі встановили, що на території України здійснювалося придбання підприємствами продовольчих товарів (цукру, масла, шампанського і т.д.).

Для надання легального вигляду операцій фігуранти через підконтрольні офшорні фірми підписували контракти на реалізацію зазначеної продукції в Грузію.

Насправді продукція, перетинаючи митний кордон України, через територію Російської Федерації потрапляла в Донецьк, де реалізовувалася підприємствами, які зареєстровані в так званій ДНР.

Згідно з повідомленням, оформлення зазначених товарів проходило в режимі "імпорт" зі сплатою всіх обов'язкових митних платежів до бюджету терористів.

Надалі, через фіктивні зовнішньоекономічні операції, підконтрольні структури фігурантів зверталися до органів ДФС для здійснення відшкодування ПДВ. У даний час встановлено факти незаконного відшкодування ПДВ на суму понад 2 млн гривень.

Сарган уточнила, що у вівторок, 13 червня, прокуратура Донецької області спільно з працівниками СБУ провела 33 обшуки (на території Донецької, Київської та Харківської областей) за місцями проживання фігурантів, в їх автомобілях, на складах, офісах і Донецькій митниці.

Так, вилучено печатки підприємств, бухгалтерію, комп'ютерну техніку, кошти в сумі 53 тис. доларів США та 250 тис. гривень.

У відомстві додали, що на рахунки підприємств накладено арешти. Після проведених обшуків чотири фігуранта затримано.

14 червня оголошено підозру в скоєнні зазначених правопорушень 7 учасникам злочинної схеми.

У даний час слідство триває.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Київ заборонив транзит продовольства в так звану ПМР через територію України. заборонив транзит продовольства в так звану ПМР через територію України.