RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На кордоні РФ зловили бойовика із записом розстрілу бійців ЗСУ: опубліковані фото і відео

Співробітники Державної прикордонної служби України (ДПСУ) в Харківській області в пункті пропуску "Гоптівка" затримали чоловіка з українським та російським паспортами.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що затримання відбулося в ніч на понеділок, 3 липня. Затриманий, швидше за все, має відношення до російських банд.

Так, 59-річний чоловік під час проходження прикордонного контролю надав для перевірки паспорт громадянина України. Однак прикордонники звернули увагу на помітно знервовану поведінку чоловіка.

У зв'язку з цим працівники прикордонно-митної оглядової групи перевірили сумку з речами чоловіка. У ній були виявлені ще й внутрішній паспорт громадянина Росії та фотографії із зображенням незаконних збройних формувань.

Також серед речей був виявлений ноутбук з відео, на якому зафіксовано розстріл військовослужбовців ЗС України та фотографії з наругою над державними символами України.

Про цей факт прикордонники повідомили співробітникам СБУ, яким і передали чоловіка разом із знахідкою.

Згідно з повідомленням, СБУ і Нацполіціі направлено повідомлення для внесення справи в ЕРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 258 КК (Створення терористичної групи, організації) і ст. 338 КК (Наруга над держсимволікою). У даний час фільтраційні заходи тривають.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, які незвичайні документи знаходять у убитих на Донбасі росіян.