RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Ситуація катастрофічна: військовий експерт вказав на небезпечну ситуацію з патронами в Україні

На сьогоднішній день Україна потребує стрілецьких і артилерійських боєприпасів малого калібру, а також 152-мм артилерійських боєприпасів, які не виробляються в Україні.

Про це в інтерв'ю "Народній правді" повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

"Це дуже гостра проблема, тому в кінці минулого року була затверджена програма відновлення боєприпасної галузі, яка стосувалася, в першу чергу, великокаліберних боєприпасів для артилерії. Але фінансування цієї програми вперлося в відсутність коштів", - зазначив він.

Згурець додав, що частина коштів, про які говорив президент України Петро Порошенко, анонсуючи створення патронного заводу, піде на закупівлю боєприпасів.

"Втім, я не можу сказати, що будівництво почнеться вже завтра, тому що поки я не знайшов підтвердження початку якихось тендерних процедур, пов'язаних з боєприпасним виробництвом", - уточнив він.

Експерт додав, що, якщо б бойові дії тривали б з такою ж інтенсивністю, як в 2014 році, то основні категорії стрілецьких боєприпасів були б вичерпані в середині 2016 року.

"За великим рахунком, якщо вести бойові дії протягом року, то потреба в стрілецьких боєприпасах обчислювалася б мільярдами. Така ж потреба, але не в мільярдах, а в десятках тисяч у нас існує і для боєприпасів великого калібру. Боєприпаси нам необхідні", - підсумував він.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Сергій Згурець: Українські танкісти воюють проти росіян на Донбасі наосліп".