RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Хвилюється тільки за свій імідж: у Росії оцінили ймовірність відходу Путіна з Донбасу

Російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський оцінив, наскільки ймовірним є відхід російських військових з Донбасу.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Чи готова Росія в цій ситуації до якихось реальних зрушень по Україні? Я думаю, що ні. Не готова. Бо якби була готова, то давним-давно це зробила. Донбас - це збитковий проект, повне політичне банкрутство. Це економічне банкрутство - доводиться утримувати цю ораву, яка нікому не потрібна", - зазначив Радзіховський.

Він підкреслив, що Донбас Росії не потрібен, але питання полягає в тому, що президент Росії Володимир Путін хвилюється за свій імідж.

"Імідж справжнього пацана вимагає не відступати. Ось, власне, вся проблема, ніякої іншої проблеми там немає. З точки зору політики, економіки, чого завгодно - викинь ти до чортової матері цю ЛДНР, засунь цю консервну банку за комір Україні, нехай українці розгрібають всі ці "скарби", нехай вони мучаться з цими сепаратистами, розбираються, проводять або не проводять зачистки", - сказав журналіст.

За його словами, Путін не до такої міри зламався і злякався, щоб реально бути готовим відмовитися від ЛДНР.

"Я думаю, що не готовий, тому, мені здається, що слова Тіллерсона - це порожні слова. Ну, якщо Путін реально готовий від цього "скарбу" позбутися, то ми це досить скоро побачимо", - сказав він, коментуючи заяву держсекретаря США про готовність Кремля до діалогу.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Консервна банка на хвості у Путіна: чому Кремль не відмовиться від Донбасу".