RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні розповіли про серйозну зміну позиції США по війні на Донбасі

Політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач розповів, як змінилася позиція США по війні на сході України.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Фігура Волкера (уповноважений США по Україні Курт Волкер - ред.) пов'язана з якимось поворотом в стратегічному підході США до розв'язання українсько-російського конфлікту", - зазначив експерт.

За словами Горбача, поставки зброї з США були б серйозним кроком вперед, як і скасування фактичного ембарго на поставки зброї і комплектуючих.

"Але найголовнішим свідченням цього розвороту стала політика санкцій з боку Конгресу, яка означає, що США входять в безпосередній контакт з РФ і шляхом переговорів Волкера з російськими представниками будуть вести куди більш інтенсивну і відверту розмову, ніж та, що велася в рамках "нормандського формату", - уточнив він.

Так, США приступають до ще більш жорсткого тиску на російську сторону, який передбачає використання всіх засобів - і дипломатичних, і економічних (через санкції), і військово-мілітарних (через допомогу зброєю Україні).

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Остання надія Москви: чого чекати від переговорів США і Росії по Донбасу".