RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Висока смертність на українських дорогах: експерт пояснив, що поліція робить не так

Президент Асоціації безпеки дорожнього руху Михайло Берлін заявив, що однією з основних причин зростання числа ДТП стало скасування ДАІ.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За словами експерта, раніше співробітник ДАІ приїздив на місце ДТП і заповнював картку обліку, завдяки чому можна було аналізувати причини аварії і потім приймати якісь заходи, але зараз цю картку скасували.

"Кожному ДТП відповідала картка. Її потрібно було привезти, віддати під розпис, і потім інформацію з цієї картки вводили в інформаційну систему. І потім інформаційна система аналізувала кількість, вагу. Тобто займалися статистикою серйозно. Сьогодні немає цієї роботи", - підкреслив Берлін.

Він звернув увагу на те, що досі не функціонує дорожня поліція, а у звичайних поліцейських не завжди є час, щоб займатися порушниками правил дорожнього руху.

"Реформу почали робити 3 роки тому, зруйнували те, що було. Потрібно було просто це все поліпшити, почистити, шліфувати. Але було все непогано. Був закон, все було чітко прописано, була прописана в законі відповідальність. Взяли, це зруйнували, зробили нове, а воно фактично не працює сьогодні", - вважає Берлін, додавши, що у нової поліції сьогодні ті ж проблеми, що були в старій міліції, зокрема, хабарництво.

Також він говорить, що виконавча влада на даному етапі не бачить проблем з безпекою на дорогах.

"На рівні законодавців її бачать сьогодні, а президент і прем'єр - поки не бачать. Це погано. Виконавча влада не бачить цієї проблеми, на жаль. Але вже починає розуміти, що є така проблема", - підсумував Берлін.

Повний текст інтерв'ю читайте в матеріалі "Апостроф": "На дорогах буде більше смертей, ніж в АТО, поки влада не зрозуміє одну проблему".