RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Можлива катастрофа: названі два шляхи для США по вирішенню північнокорейської проблеми

Доцент Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка Віктор Константинов вважає, що на сьогоднішній день у США є два шляхи для вирішення північнокорейської проблеми.

Про це він повідомив "Апострофу".

"Обидва сценарії досить складні, хоча і не настільки неймовірні, як початок військових дій. Перший - це все-таки домогтися від Китаю повної блокади КНДР... Це малоймовірно, особливо з огляду на те, що відносини між КНР і США не дуже теплі... І другий сценарій - це початок переговорів... ", - вважає експерт.

За його словами, такі переговори дадуть КНДР певну суб'єктність і можуть означати різні фінансові дивіденди в обмін на деякі поступки Пхеньяну, нехай і без відкату ядерної програми.

"Навіть сам факт ведення таких переговорів можна буде вважати завершенням міжнародного режиму санкцій. Але навіть початок таких переговорів без пом'якшення введеного Радою безпеки режиму - неможливий. Це необхідна КНДР умова, на яку на даному етапі Сполучені Штати піти практично не можуть", - додав Константинов.

Саме другий сценарій, при якому США сіли б за стіл переговорів з представниками КНДР, був би бажаним для Китаю, уточнив експерт.

"Якщо подивитися на історію, двічі Північній Кореї вдавалося отримувати бенефіції шляхом шантажу світової спільноти і США в першу чергу. Тобто вони в цю гру вже двічі грали успішно, і є спокуса зіграти ще раз. І тут наслідки будуть катастрофічні, якщо США підуть на поступки. Це буде означати, що весь режим нерозповсюдження [ядерних озброєнь], на який молилися сорок років, почне розсипатися. І буде цікаво, як поведуть себе інші держави", - вважає професор Київського інституту міжнародних відносин Сергій Галака.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Кім з бомбою проти Трампа: два сценарії протистояння КНДР і США".