RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Києві знайшли зниклу з Майдану скульптуру часів Революції Гідності: опубліковані фото

У Києві знайшли зниклу скульптуру часів Революції Гідності "Новій Україні", яку створив французький скульптор П'єр Сассон.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на куратора арт-проекту Олега Соснова.

"Три роки тому мій знайомий, відомий скульптор з Франції П'єр Сассон написав мені, що хоче допомогти протестувальникам, і запропонував зробити художній об'єкт і встановити його на Майдані. Він назвав свою роботу "Новій Україні", - зазначив він.

За словами Соснова, скульптура символізує появу України на геополітичній карті світу. Так, голова, руки і стопи фігури символізують єдність континентів. Концентричні кола навколо рук, стоп і голови символізують вплив України на всі наступні події в світі.

Він уточнив, що скульптуру встановили на Майдані Незалежності 7 січня 2014 року. Пізніше, коли її демонтували з Майдану, вона зникла.

"Через знайомих ми знайшли її на задньому дворі музею Гончара. Вона чомусь була пофарбована в білий колір. Можливо, так її хтось хотів привласнити. Ми відреставрували її і подарували Музею Майдану", - сказав Соснів.

Куратор уточнив, що скульптура зроблена з рожевого каїрського мармуру, її вага близько 5 тонн. Тимчасово скульптура буде зберігатися в Національному музеї історії України у Другій світовій війні в запасниках, а потім, коли буде створено Музей Майдану, постійно експонуватися там.

Фото: unian.net

Як повідомляв "Апостроф", раніше український художник Sociopath погодився відновити зафарбовані в Києві на вулиці Грушевського графіті "Ікони революції", автором яких він був.