RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Залежить від формату операції: в Раді назвали реальні терміни появи миротворців ООН на Донбасі

Терміни введення миротворчої місії ООН на Донбас будуть залежати від ряду факторів, зокрема, від формату операції.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Він зазначив, що Петро Порошенко на Генасамблеї ООН говорив про необхідність введення миротворчих сил на Донбас тільки в загальних рисах.

"Україна не надавала конкретного формату операції. Зараз Україна повинна звертатися з конкретним планом по миротворцях до відповідного департаменту ООН, потім інформація надходить в Радбез, дається мандат на проведення операції, після цього настає конкретне планування операції і прогнозування сил і засобів, які повинні бути виділені, після цього йдуть запити в країни, які чекають пропозицій, або йдуть запрошення", - сказав Тимчук.

Він уточнив, що країни можуть і відмовляти з тих чи інших причин. При цьому багато держав не пропонують людей, даючи тільки гроші.

"Це не означає, що, якщо Україна завтра подасть запит на миротворчу операцію, надавши свою концепцію, то через тиждень сюди прибудуть "блакитні каски". Абсолютно ні - це займе багато місяців", - підкреслив експерт.

Він уточнив, що більш-менш реальний термін введення миротворців на Донбас назвати складно, оскільки це залежить від формату операції.

"Якщо буде мандат на застосування сили, то потрібно буде провести оцінку, які кошти є у бойовиків. А тут взагалі цікаво, оскільки у бойовиків є важке озброєння - танки, гради, артилерія. Я не уявляю, який повинен бути формат операції, які повинні бути сили і засоби. Тут і бойову авіацію можна буде задіяти і все що завгодно. Тут і рік може пройти, поки ООН запустить миротворців", - сказав Тимчук.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Путін підготував суперплан по Донбасу - Дмитро Тимчук".