RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Експерт спрогнозував розборки навколо одного з головних телеканалів України

Заява про зв'язок з "Опозиційним блоком" затриманих вчора на Закарпатті зловмисників, які планували влаштувати теракт, може бути використано для отримання контролю людьми глави МВС Арсена Авакова над пакетом акцій телеканалу "Інтер" "оппоблоківця" Сергія Льовочкіна.

Про це заявив експерт МЦПД Ігор Петренко в коментарі "Апострофу".

"Очевидно, що це елемент тиску. "Опозиційний блок" зараз розсипається, але там є кілька основних груп впливу: люди Ріната Ахметова, які виступають за співпрацю з чинною владою, і група Фірташа-Льовочкіна. Поки прізвища "керівників партії" ще не названі. Але якщо тиск буде, то на людей Фірташа-Льовочкіна. Аваков і "Народний фронт" давно хочуть забрати телеканал "Інтер". Їм дуже потрібен медіаресурс такого масштабу з таким покриттям і аудиторією", - сказав експерт.

"Згадайте анонсовані справи проти Сергія Льовочкіна, про яких говорив Луценко. Можливо, це форсоване тиск на Льовочкіна, щоб він продав свою частку в каналі. Хоча більша частина у Дмитра Фірташа, але він не в Україні і свою частку точно не віддасть. Однак можна зробити дуже лояльним Льовочкіна, який тут фактично керує каналом", - додав Петренко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа", "Банда "Торпеди": в Україні розгорається гучний скандал з російським слідом".