RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

Всі новини

Стає прикро: журналіст Куликов відповів, чи є він прихильником "русского мира"

Відомий український журналіст і телеведучий, голова правління "Громадського радіо" Андрій Куликов заявив, що він не є прихильником "русского мира", хоча російська мова йому рідна.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Називають навіть прихильником "русского мира". Але я не ображаюся, мені просто стає прикро. Прикро, що люди не розуміють, як мені здається, що, зазіхаючи на права інших, вони створюють основу для того, щоб здійснювали замах на їх права або в той же момент, або пізніше", - зазначив Куликов.

Він пригадав, що один "квазіпубліцист" дуже суворо картав його тільки за те, що він сказав, що російська мова йому рідна.

"Це факт, і його не змінити. Змінити можна тільки практику застосування мови, і я перейшов на українську ще з 1979 року. Але для когось моє таке визнання є приводом, щоб сказати: "Якщо він визнає російську своєю рідною мовою, значить він - прихильник "русского мира". Тому просто прикро, але образи немає", - запевнив журналіст.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Потрібно говорити з жителями Донбасу, по можливості - і з Захарченком - журналіст Андрій Куликов".