RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Слідчі поліції прийшли з "обшуком" в офіс відомого українського ЗМІ: фото і відео

У вівторок, 10 жовтня, до редакції "Громадського" прийшли слідчі з вимогою надати матеріали про прорив екс-президентом Грузії і колишнім главою Одеської обласної адміністрації (ОДА) Міхеїлом Саакашвілі кордону в пункті пропуску "Шегині".

Про це йдеться в Twitter видання.

Так, в постанові зазначається, що слідчий Нацполіціі Львівської області за погодженням з прокуратурою звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до не монтованої версії фото та відео, які були зроблені 10 вересня недалеко міжнародного автомобільного пункту пропуску "Шегині".

Згідно з документом, передбачається ознайомлення з цими матеріалами і їх вилучення. Відповідне рішення ухвалила суддя Галицького районного суду міста Львова Зубачик Наталія Богданівна за клопотанням слідчого.

"У досудовому провадженні у справі Давида Сакварелідзе (соратника Саакашвілі, - ред.) за статтями про "незаконне переправлення осіб через державний кордон України", "опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків" і "групове порушення громадського порядку", - йдеться в постанові.

Фото: ru.hromadske.ua

Як зазначає на своїй сторінці в Facebook журналістка Катерина Горчинська, це вже не перший обшук.

"Другий раз за 3 робочі дні на "Громадське" приходять слідчі Нацполіціі. У п'ятницю приходили з обшуком до "Київміськбуду" - і вирішили чомусь і до нас прийти, хоча рішення суду на це не було. Приміщення в "Київміськбуді" орендуємо давно, договір про це слідчі мали", - написала вона.

Журналістка уточнила, що правоохоронців було троє, вони приїхали зі Львова вилучати матеріали про незаконний перетин кордону Давидом Сакварелідзе.

"Прийшли втрьох отримати "тимчасовий доступ" до відеоматеріалів - хоча зазвичай в подібних випадках просто надсилають листи. Якось дивно. Збіг, мабуть", - підсумувала Горчинська.

Як повідомляв "Апостроф", Сакварелідзе заявляє, що Порошенко планує слідом за Саакашвілі відібрати громадянство і у нього.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Затяжний бунт: чому Порошенко не заважає Саакашвілі і що буде далі".