RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Закон про деокупацію Донбасу: в Раді розповіли про внесення важливих змін

У проект закону про деокупацію Донбасу включили питання анексованого Російською Федерацією Криму і дату початку окупації.

Про це в середу, 15 листопада, на засіданні комітету з питань нацбезпеки і оборони заявив член комітету Іван Вінник, повідомляє LIGA.net.

"Дата початку окупації 20 лютого 2014 року вказана в постанові Верховної Ради і в позовах України в міжнародні суди з приводу Криму", - зазначив він.

Вінник уточнив, що в текст законопроекту додані положення з приводу окупації Криму. При цьому виключається не тільки згадка про мінські угоди, а й норми, які містять відсилання до мінських домовленостей.

На вимогу фракції "Самопоміч" в текст документа включили зобов'язання країни-окупанта повністю забезпечувати окуповані території. Також в текст включили пропозицію "Народного фронту" про верифікацію указом президента факту звільнення українських територій від окупації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що закон про реінтеграцію Донбасу, який обговорюється в даний час, по суті не пов'язаний з реінтеграцією окупованих територій, це документ про систему управління Донецькою та Луганською областями, як військового, так і господарського.