RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Величезний прогрес: стало відомо про серйозний прорив в переговорах з Росією про закінчення війни на Донбасі

На сьогоднішній день в переговорах по Донбасу досягнутий суттєвий прогрес, оскільки американський президент Дональд Трамп і його російський колега Володимир Путін вже приблизно розуміють, як буде вирішено конфлікт.

Про це "Апострофу" повідомило джерело в українській владі.

За його словами, про це свідчить остання зустріч спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

"Вони домовилися, у них вже є проект резолюції (по миротворцях на Донбасі, - "Апостроф"). По суті, вони вже перейшли до його обговорення. Це величезний прорив. Зараз Трамп і Путін, Волкер і Сурков забезпечують роботу над проектом американсько-російської домовленості по Україні. Той факт, що нас там немає, - а вони вже обговорюють документи, а потім Волкер нас інформує і ставить перед фактом - це вже повинно бути ключовим висновком ", - заявив співрозмовник видання.

Він уточнив, що, за його даними, нині момент підтриманий російський проект резолюції по миротворцях, який багато в чому відображає реалізацію Мінських угод в інтерпретації РФ.

"І той факт, що американці підготували 29 пропозицій, три з яких вже прийнятні, - це величезний прогрес. Головне - те, що вони погодилися, що, по-перше, Мінськ повинен бути основою врегулювання, по-друге, ті проблеми, які з нашого боку висувалися як неможливі для виконання (тобто контроль над кордоном або вибори), вирішуються шляхом введення миротворців ООН, по-третє, вирішується питання, чи будуть розміщені миротворці ООН на всій території Донбасу або тільки на лінії розмежування, а від цього залежить, чи буде у них багатокомпонентний мандат з функцією розгортання", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Трамп і Путін готують прорив по Донбасу: сценарій завершення війни".