RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Замотали скотчем очі і побили: грузинський журналіст розповів про раптову депортацію з України

Журналіст грузинської телекомпанії "Руставі-2" Тамаз Шашвіашвілі, якого днями депортували з України до Грузії, заявив, що 17 листопада в його будинок увірвалися спецназівці Служби безпеки України (СБУ), побили його ногами, замотали скотчем очі і відвезли в аеропорт.

Про це він заявив під час інтерв'ю по скайпу, яке опублікував на своїй сторінці в Facebook народний депутат, один з лідерів партії "Рух нових сил" Юрій Дерев'янко.

Чоловік поскаржився, що у нього носом йшла кров.

Шашвіашвілі додав, що в аеропорту до нього підійшов чоловік і сказав, що йому на 3 роки заборонений в'їзд в Україну. Депортований стверджує, що причини такої заборони йому ніхто не назвав.

За словами Шашвіашвілі, його три години везли на вертольоті. Доставили до Одеси, де разом з іншими громадянами Грузії посадили на пором до Грузії.

Журналіст стверджує, що нічого не порушував в Україні і мав право перебувати в країні. Тут у нього робота, якою він займається вже три роки.

Шашвіашвілі уточнив, що операцією по його вигнанню з країни керував начальник Управління держохорони Валерій Гелетей.

Депортований поскаржився, що в результаті побоїв у нього зараз болить обличчя і руки.

"Вони викрали мене", - підкреслив він в кінці розповіді.

Як повідомляв "Апостроф", на підставі документів Нацполіціі і Міграційної служби про загрозу інтересам України з країни були депортовані 8 громадян Грузії.