RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ситуація - безвихідна: в РФ розповіли, як Кремль підвів весь бізнес в країні під санкції США

Російський опозиційний політик Костянтин Боровий заявив, що президент Російської Федерації Володимир Путін підвів практично весь великий бізнес в країні під американські санкції.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Ви знаєте, ці санкції дуже точкові і цілеспрямовані. Вони, скоріше, виконують функцію нагадування про те, що необхідно виконувати міжнародні угоди. Значно більш чутливою для Кремля є загальна атмосфера, в якій всі контакти з ним і тепер уже з російськими підприємцями взагалі є токсичними", - зазначив політик.

Боровий підкреслив, що на сьогоднішній день весь російський бізнес на 100 відсотків залежить від Кремля. Він може існувати тільки з дозволу Кремля і беручи участь в його проектах.

"Ситуація для бізнесу, строго кажучи, безвихідна. Тобто, зрозуміло, що при глибокому аналізі цих контактів з'ясовується, що весь бізнес в тій чи іншій мірі бере участь в проектах Кремля. Іноді навіть не на рівні Кремля власне, тому що з ним працюють десятки підприємців, а на рівні спільної роботи з регіональними керівниками і чиновниками", - уточнив політик.

За словами Борового, сьогоднішній бізнес в РФ може існувати тільки в одній формі - протекціоністській, яка дозволяє отримувати бюджетні гроші, існувати тільки разом з чиновниками і ділитися з ними прибутком.

"А це означає, що участь в проектах Кремля - єдина форма існування сьогоднішнього бізнесу. Всі проекти Кремля в тій чи іншій мірі пов'язані і з пропагандистськими кампаніями, і з будь-якою кримінальною активністю. Наприклад, пов'язані з Україною (Донбас, Крим). Тому сепарувати підприємців, розділити їх на групи - ті, хто займається кримінальною активністю, і ті, хто не займаються цим - просто неможливо. Кримінальною в сенсі санкційних заборон", - підкреслив політик.

Він додав, що в Росії немає підприємця, який відмовився б підтримати проект поставки озброєнь Північній Кореї. Це вигідно, дає величезні прибутки. І немає підприємця, який відмовився б на прохання Кремля або за пропозицією Кремля брати участь в підтримці кримських проектів або проектів на Донбасі.

Боровий уточнив, що на Кремль можуть вплинути ще й лютневі санкції.

"Вплине загальна спрямованість санкцій проти Кремля. А санкції проти окремих підприємців, звичайно ж, не вплинуть. Відбувається перереєстрація компаній, бізнесів", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Росія відповість Україні на Донбасі, а після Путіна будуть жорсткі війни - Костянтин Боровий".