RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Відразу закрили: журналіст розповів, як зустріли своїх полонених бойовики ЛДНР

Людей зі списку бойовиків незаконних збройних формувань з обміну заручниками після прибуття в окупований Донецьк просто закрили в готелі.

Про це в коментарі InfoResist заявив український журналіст Денис Казанський.

"Я бачу ті відгуки, які розмістив Максим Равреба, є такий досить відомий у них блогер. Він написав, що ось так зустріли, як би просто привезли в готель. Там вони, як я зрозумів, з родичами зустрілися, але їх не відпустили по домівках, а закрили десь, в якийсь профілакторій. І відповідно, за відгуками, їх перевіряють якісь місцеві свої опозиції, чи то спецслужби російські. Інформації мало. Я там не знаходжусь. Це тільки зі слів місцевих блогерів, які там", - сказав він.

Казанський підкреслив, що в "ДНР" не було ніякої почесної зустрічі.

"Ви ж бачили, як приїжджали ці автобуси. Виходять звідти люди з речами і їх просто знімають місцеві, журналісти і все. Нічого схожого на те, як зустрічали в Києві, звичайно, немає. Ніякої почесної зустрічі. Захарченко (ватажок "ДНР" Олександр Захарченко , - ред.) їх не зустрічав. Тобто привезли просто, повантажили в цей готель і все. На відміну від України, де зібралися люди в аеропорту", - сказав журналіст.

Детальніше про звільнення українських полонених читайте в матеріалі "Апострофа": "Зробили "шпигуном" за пісню: що розповіли українці, які повернулися з полону на Донбасі".

Дивіться також фоторепортаж "Апострофа": "Як у Києві зі сльозами зустрічали Героїв, звільнених з полону бойовиків: яскраві фото".