RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Не тільки Росія: стало відомо, кому можуть бути вигідні гучні теракти в Україні

Військовий інструктор-волонтер з Ізраїлю Цві Аріелі, який тренував українських бійців, вважає, що частина злочинів, списаних в Україні на "руку Москви", насправді ніяк не пов'язана з Російською Федерацією.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Перш за все в такому позиціонуванні (списуванні злочинів на "руку Москви", - ред.) зацікавлені різні політичні гравці - як функціонери від влади, так і ті, які позиціонують себе, як націоналісти або як суперпатріоти. Тому що це завжди додасть очок" , - зазначив Аріелі.

Він уточнив, що політика в Україні, на відміну від, наприклад, політики в Ісландії, дуже часто тісно пов'язана з бізнесом. Так, більшість депутатів - представники однієї професії - олігархи різного розливу і власники великого і середнього бізнесу.

"В інших країнах ти, йдучи в політику, часто не можеш керувати бізнесом не тільки формально, але й в дійсності. В Україні ж це правило не діє. І ось ці спроби показати, що вони нібито не управляють чимось - це формальність. Адже ми знаємо, що практично всі депутати володіють бізнесом - крім, хіба що останніх, що прийшли в Раду, на кшталт козака Гаврилюка. Професійних політиків практично немає", - підкреслив Аріелі.

За його словами, бізнес в Україні пов'язаний з криміналом.

"Тепер, припустимо, я, маючи бізнес і позиціонуючи себе патріотом, раптом стану жертвою замаху - безумовно, я буду говорити, що це не бізнес-розборки, а "рука Москви", Кремля, ФСБ. І так далі", - заявив Аріелі .

Інструктор додав, що багато людей, під прикриттям війни використовуючи силові угруповання, вчиняли злочини, перш за все, по віджиму майна.

"Ми про всі ці випадки чуємо постійно, це не секрет. Деякі такі люди не тільки на свободі, але і прекрасно себе почувають. Як і люди, які робили інші негарні речі. І про це найближчим часом ми не дізнаємося. Можливо, будемо просто дізнаватися, що той чи інший учасник загинув або наклав на себе руки", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Теракти в Києві може влаштувати не тільки Росія - відомий волонтер".