RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Немає світла і води: в Черкасах оголосили надзвичайну ситуацію

У п'ятницю, 19 січня, в Черкасах оголосили надзвичайну ситуацію у зв'язку з повторною аварією на електромережах, яка залишила місто без водопостачання.

Про це повідомляє місцеве видання procherk.info.

Відзначається, що в місті створено Штаб з надзвичайних ситуацій. Також забезпечується підвезення води в різні частини Черкас.

"У навчальних закладах має бути забезпечено використання води гарантованої якості. Також будуть вжиті заходи для запобігання розвитку в Черкасах поширення кишкових захворювань і отруєнь", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що аварія сталася близько 05:00 ранку, але до основного місця пориву працівники обленерго і Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) довго не могли дістатися через велику кількість снігу і падіння дерев. При цьому з одного боку вже виявлено два пошкодження мережі, з іншого - три. Одне з них усунуто.

Як зазначає на своїй сторінці в Facebook мер міста Анатолій Бондаренко, ситуація з водопостачанням дійсно критична, напругу обіцяють дати на вечір, але це в кращому випадку.

"Зараз йде обстеження пошкоджених ліній електропередач - енергетикам залишилося пройти ще близько п'ятнадцяти кілометрів - замети в лісі вище метра, внизу вода, триває налипання мокрого снігу, що ускладнює відновлювальні роботи", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", 18 січня в результаті негоди без електропостачання залишилося місто Ізмаїл.