RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Не Росія: український розвідник розповів, хто і як платитиме за відновлення Донбасу

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж вважає, що РФ не буде платити за відновлення Донбасу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Треба виходити з реалій - ніяких репарацій не буде. Сьогодні реально говорити про виведення військ Російської Федерації, бойовиків з тих територій, повернення наших громадян (понад півтора мільйона) на територію, де вони проживали, створення передумов для відродження інфраструктури і, найголовніше, економіки", - сказав Маломуж.

На його думку, відновлення Донбасу буде відбуватися за рахунок корпоративних інвесторів - Японії, Південної Кореї, Малайзії, Філіппін, Індонезії, частково Китаю, Індії, Саудівської Аравії, ОАЕ, Бразилії, Канади, США та ЄС.

"Ось наші нові інвестори для нової економіки, це стрибок, який дасть нове життя. У цьому великому процесі це якраз формат для відновлення Донбасу, але за рахунок міжнародних інвестицій - для цього нам потрібна прозорість влади, ефективна модель економіки. Це ті умови, які сьогодні ставить міжнародне співтовариство", - підсумував Маломуж.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну дають шанс піти з Донбасу, консультації вже ведуться - екс-глава зовнішньої розвідки України.