RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Скандал навколо диплома екс-топ-чиновника КМДА: суд виніс важливий вердикт

Шевченківський райсуд Києва звільнив колишнього заступника мера Києва Віталія Кличка Володимира Бондаренка від кримінальної відповідальності за надання підробленого диплома про освіту при працевлаштуванні.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на відповідне рішення суду від 28 грудня 2017 року.

Як встановив суд, Бондаренко вирішив підробити диплом бакалавра, для чого він навмисне не встановленій повідомив слідством особі "свої особисті анкетні дані, які в подальшому були використані для підробки диплома бакалавра нібито виданого Львівським національним університетом імені Івана Франка 30 червня 2009 року".

Також вказується, що Володимир Бондаренко "умисними діями сприяв підробку офіційного документа" і скоїв злочини, передбачені ч. 5 ст. 27 (пособництво у вчиненні злочину), ч. 1 ст. 358 (підробка документів) КК України.

Однак звинувачення попросило суд звільнити Бондаренка від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності притягнення його до кримінальної відповідальності. Суд погодився з такими доводами.

"Клопотання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_1 (Бондаренко, – ред.) у зв'язку із закінченням строків давності – задовольнити. Кримінальне провадження № 12017100000000483 від 14 квітня 2017 року закрити", - повідомляється в судовому рішенні.

Як повідомляв "Апостроф", Віталій Кличко заявляв, що 22 серпня Володимир Бондаренко подав заяву про звільнення і він її підписав.