RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Рекордсмена України підозрюють у контрабанді медпрепаратів: журналісти розкрили подробиці

Харків'янина Олексія Придню, який є віце-президентом Федерації бодібілдингу, фітнесу та атлетизму (KHBPF), рекордсменом України з жиму лежачи, а також чемпіоном Харкова 2012 року з бодібілдингу, підозрюють у контрабанді медпрепаратів.

Про це повідомляє місцеве видання newsroom.kh.ua.

Відзначається, що в вересні минулого року співробітники Служби безпеки України (СБУ) і прокуратури в пункті пропуску "Щербаківка" затримали одного з членів групи, що займалася контрабандою сильнодіючих медичних препаратів. Після силовики зловили ще трьох фігурантів.

На думку слідства, спільники замовляли хімічні речовини для створення "ліків" в одній з країн Середньої Азії, після чого в лабораторії готували анаболіки під марками відомих брендів, частину фальсифікату відправляли в Росію. У ході затримання силовики вилучили контрабанди на мільйон гривень. Як повідомили тоді в СБУ, до складу злочинної групи входили екс-правоохоронець і діючий працівник суду.

Так, за даними видання, в руки спецслужби потрапив Придня, який незабаром вийшов з СІЗО під заставу в 400 тис. гривень. Судячи з його декларації, чоловік працює секретарем Московського районного суду Харкова. Дохід держслужбовця в минулому році склав 102 тис. гривень, а єдине його майно - автомобілі ВАЗ і Subaru Tribeca.

Уточнюється, що в одному з інтерв'ю атлет розповів, що на підтримку форми витрачає 1-1,5 тис. доларів щомісяця (при зарплаті 8,5 тис. гривень на місяць). Працівник суду також є активним користувачем соцмереж, у його сторінки в Instagram - 38 тис. підписників.

Видання зазначає, що від спілкування з журналістами чоловік відмовився.

У той же час стало відомо, що Придн в минулому році претендував на посаду судді. Однак в списку з 692-х переможців, опублікованому в грудні, секретаря Московського райсуду не виявилося.

Фото: соцмережі

Як повідомляв "Апостроф", раніше на українському кордоні затримали дипломата з великою партією контрабанди.