RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Можуть бути як перемогою, так і поразкою України: журналіст озвучив цікаву думку з приводу Мінських угод

Мінські угоди можуть бути як перемогою України і поразкою Російської Федерації на Донбасі, так і навпаки - все залежить від того, в якій черговості їх виконувати.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст Павло Казарін.

"Сьогодні дуже часто говорять, що Мінські угоди не працюють, не повертають Києву контроль над Донбасом. Але, на мій погляд, вони і не могли спрацювати, оскільки таке завдання перед ними не ставилося. Їхньою головною метою була деескалація", - зазначив він.

Казарін нагадав, що до підписання Мінських угод щоденні втрати на фронті становили двозначне число, після вони скоротилися до 10 осіб на добу.

За його словами, ставити в провину Мінським угодам той факт, що Донецьк і Луганськ не повернулися під контроль Києва, дещо наївно, бо вони і не могли цього зробити.

"Якщо Київ проводить амністію, наділяє окуповані території особливим статусом, бойовики після амністії проводять вибори без допуску українських партій, легалізуються, і їм, бойовикам, Москва передає контроль над російсько-українською ділянкою кордону, то такий сценарій буде означати перемогу Росії і поразку України" , - уточнив журналіст.

Він підкреслив, що, якщо Мінські угоди реалізувати в іншій послідовності: Москва виводить війська, передає контроль над кордоном Україні, після цього там проводяться вибори за участю українських партій, то це буде перемога Києва.

Разом з тим, Казарін додав, що до тих пір, поки немає стійкої безпеки на лінії зіткнення, а Москва не бажає навіть говорити про можливе виведення своїх підрозділів (вона, власне, не визнає їх наявності там), вести мову про якесь вирішення нинішньої війни не доводиться.

"Головне, що на нинішньому етапі Мінські угоди дають Києву - це право вимагати від третіх країн пролонгації санкцій, які введені проти російської економіки. У цьому відношенні домовленості і час грають на користь Києва", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо Україна відправить війська на Донецьк і Луганськ, Росія відповість по повній - журналіст.