RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Буде більш агресивний режим: в Україні озвучили цікаве спостереження щодо виборів Путіна в РФ

Якщо президент Російської Федерації Володимир Путін на виборах глави держави в Росії одержить не 86%, а 55-60%, його режим буде більш агресивним.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст і публіцист Віталій Портников.

За його словами, раніше говорили, що, очевидно, - до президентських виборів в Росії Володимир Путін захоче зарекомендувати себе як миротворець. І тоді вдасться реально вирішити питання по Донбасу, ввести туди миротворців, вивести російські війська, в результаті чого будуть ослаблені санкції проти РФ.

"Тепер нова ідея: після виборів Путін матиме такий мандат довіри, що він може зробити все, що завгодно, в тому числі - вивести війська з Донбасу. Виникає запитання, а чому ви вважаєте, що він зараз такого мандату довіри не має? Його зараз підтримує 86% росіян. Чому ви вважаєте, що той мандат, який він отримає, який не буде нічим відрізнятися від того, який він мав до дня виборів (бо це - акламація, а не вибори), він використає для того, щоб вивести війська з Донбасу? Можливо, він його використає, щоб захопити нові території? Звідки така точка зору взагалі береться?" - сказав він.

Портников додав, що ніякий мандат довіри у Путіна не змінюється, а ці вибори - дуже умовна річ для росіян.

"Це перевибори Путіна. А найжахливіше - інше. Що буде, якщо він не отримає такого мандату довіри? ... Його оберуть 55-60% громадян. Скільки за Путіна голосували у 2000 році? 54% - непоганий результат як для демократичної країни. Але як Путін потім скористався цим мандатом довіри? Він закрив незалежне телебачення, провів килимове бомбардування Грозного, створив авторитарну систему - і 54% перетворилися в 86%", - уточнив журналіст.

Він підкреслив, що такі моменти важливо брати до уваги.

"Ми повинні молитися на те, щоб Путін отримав свої 86%. Тому що ця політика буде продовжуватися, вона буде спадковою. Менше проголосують за Путіна - це шлях до агресивності режиму, тому що йому потрібно буде повернути собі авторитет сильної руки, сильної держави. звичайно, це все припущення. Я не вірю ні в які 54%, жодна Центральна виборча комісія не намалює Путіну 54%, тому що їх потім познімають. Але ми ж не знаємо, скільки насправді голосують, якщо серйозно", - підсумував Портников.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росіяни хочуть вирішити проблеми з Україною, але у них є три умови - Віталій Портников.