RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Затриманому Рубану повідомили про підозру у новій кримінальній справі

Голові організації "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану 15 березня було повідомлено про нову підозру.

Про це сьогодні, 20 березня, заявив прокурор на засіданні Апеляційного суду в Києві, передає "Українська правда".

"Рубану додатково повідомлено про нову підозру і про зміну раніше повідомленого підозри. Так, Рубан зараз підозрюється у скоєнні злочинів, таких як: змова про вчинення насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади ч. 1 ст. 109, підготовка до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109) за попередньою змовою осіб", - зазначив представник сторони обвинувачення.

Крім цього, Володимира Рубана підозрюють у підготовці до посягання на життя державних та громадських діячів за попередньою змовою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112), підготовці до теракту (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258), сприяння терористичної організації "ДНР" (ч. 1 ст. 258-3) і незаконному поводженні зі зброєю за попередньою змовою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263).

За словами прокурора, сторона звинувачення отримала необхідні докази, які обґрунтовують підозри на адресу глави "Офіцерського корпусу".

Також прокуратура встановила, що Рубан може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК (переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, знищити, сховати або спотворити докази, впливати на свідків тощо).

Прокурор наголосив, що за злочини, яких підозрюють Володимира Рубана, передбачається покарання у вигляді тюремного ув'язнення від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Раніше чолі "Офіцерського корпусу" оголосили підозра ч. 1 ст. 263 КК "Незаконне поводження зі зброєю", і ч. 1 ст. 14 "Приготування до злочину", ч. 3 ст. 258 "Терористичний акт".

Нагадаємо, Володимира Рубана затримали співробітники СБУ 8 березня, в районі Горлівки на КПВВ "Майорск".

Як кажуть правоохоронці, він намагався переправити з території окупованого Донбасу в Київ значний арсенал зброї для скоєння терактів у столиці.

Докладніше про ситуацію з затриманням голови "Офіцерського корпусу" читайте в матеріалі "Апостроф": Під загрозою навіть відомий олігарх: кілька цікавих питань у справі Рубана