RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Попрощалися через три роки: з'явилося відео похорону добровольця, який загинув в Іловайському котлі

У Вінницькій області проводили в останню путь добровольця Андрія Щербину, який загинув в Іловайському котлі влітку 2014 року.

Про це повідомляє ТСН.

40-річний Щербина пішов на фронт відразу після початку війни на Донбасі. У складі батальйону "Донбас" він брав участь у звільненні Попасної, Лисичанська, Мар'їнки. Щербина загинув в Іловайському котлі прямо на очах у свого командира.

"Ми побачили засідку - стіна. Водій каже: "Боже, допоможи вивести, командир, що робити?". Ми вирішили їхати вліво. Вони зупинилися і в них потрапив танк прямою наводкою", - згадує Володимир Максимов.

Після Іловайська Щербина значився зниклим без вести. Його останки весь цей час перебували в безіменній могилі Краснопільського кладовища в Дніпрі.

"Я пережила це завдяки маленькій дочці. Їй було 6 місяців, мені потрібно було жити. Подала ДНК. Збігу не виявлено, збіг виявився зараз", - розповіла журналістам дружина Щербини.

Як повідомляв "Апостроф", в Кривому Розі попрощалися з бійцем АТО Сергієм Гранкіним з позивним "Балу", який загинув на Донбасі.