RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Україні розповіли, як бойовики отримували "втик" з Росії за обстріли сил АТО на Донбасі

Підконтрольні Росії бойовики на початку березня отримали суворий наказ від Генштабу Збройних сил РФ припинити обстріли на Донбасі, а за порушення наказу каралися.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп, військовий експерт Дмитро Тимчук.

"Насправді ще з початку березня з Генштабу Збройних сил РФ була жорстка установка "1-му армійському корпусу ДНР" і "2-му армійському корпусу ЛНР" на припинення вогню. Однак склалася цікава ситуація. Командири бойовиків на першій лінії навіть раніше під час перемир'я все одно продовжували обстріли. І суть навіть не в тому, щоб зайвий раз "покошмарити укропів". Місцеві бойовики, що входять до складу підрозділів, – це люмпен, тобто люди із сумнівними морально-психологічними якостями, алкоголіки, наркомани і дармоїди. У такій ситуації єдиний спосіб підтримувати бойовий дух і дисципліну – це активні бойові дії", - розповідає він.

Тимчук зазначає, що якщо в Збройних силах України воюють навчені люди і кадрові військові, то в підрозділи бойовиків потрапляють всі хто завгодно. Тому як тільки припиняються обстріли, в рядах т.зв. ДНР і ЛНР починається розкладання.

"За нашими даними, коли на початку березня і до виборів президента Росії було введено заборону на обстріли, командири бойовиків отримували "втик" зверху за порушення перемир'я і пояснювали це якщо не провокаціями з боку "укропів", то роботою українських снайперів.

Після того, як вчергове був обраний Путін, скасування цієї заборони не надходило. Я думаю, що це затишшя з боку бойовиків дотримується якраз під тиском так званих російських радників і кадрових офіцерів у ролі командирів частин в обох армійських корпусах. Але боюся, це ненадовго (інтерв'ю записувалося до того, як у штабі повідомили про загострення ситуації на фронті, - "Апостроф")", - також повідомив Тимчук.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі" - На Донбасі склалася цікава ситуація, Росія дала бойовикам жорстку установку - Дмитро Тимчук.