RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

З'явилися тривожні дані про бійця АТО, важко пораненого на Донбасі: фото

Сержант Збройних сил України Юрій Завєрзаєв, який під час виконання бойового завдання в зоні АТО підірвався на невідомому вибуховому пристрої, зараз знаходиться в стабільному, але важкому стані.

Про це написали на сторінці 93-ї окремої механізованої бригади в Facebook.

Відзначається, що Завєрзаєв брав участь в АТО з початку агресії Росії проти України і обороняв позиції неподалік від Шахти Бутівки на Донецькому напрямку, коли отримав важкі поранення внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої.

Спочатку воїна доставили до Волноваської Центральної районної лікарні, де у нього діагностували відкритий перелом обох кісток в нижній третині правої гомілки, перелом великої гомілкової кістки в середній третині лівої гомілки, проникаюче поранення черевної порожнини, поранення лівої половини грудної клітини, поранення м'яких тканин шиї, а також травматичний шок 3-4 ступеня.

На даний момент військовослужбовець перебуває в Головному військовому клінічному госпіталі Міноборони у Києві, йому ампутували ногу і змогли стабілізувати стан, однак, його життя все ще знаходиться під загрозою.

Товариші по службі потерпілого просять про допомогу всіх небайдужих.

Нагадаємо, що 30 березня в Донецькій області в результаті підриву на невідомому пристрої загинув боєць 93-ї ОМБр Віктор Максимов. Крім нього, ще троє військових постраждали, проте, їх імена не називали. Стан одного з постраждалих оцінювали як тяжкий.

Як повідомляв "Апостроф", в березні 2018 року внаслідок бойових дій в зоні АТО на Донбасі загинуло 10 українських захисників.