RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Стосується кожного: українцям дали потужну пораду з приводу війни на Донбасі

Шведський журналіст і волонтер Йонас Охман вважає, що Україні необхідні сильні профспілки і більш активна участь у допомозі бійцям, які воюють на Донбасі.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу"

На питання про те, що можна було б змінити в Україні, західний волонтер, крім поганих доріг, зазначив практичну відсутність в країні профспілок.

"Але я хотів би, щоб в Україні були профспілки, які адекватно працюють. Те, що є зараз, – це порожнє місце. Як швед я знаю, що багато наших добрих починань йдуть корінням саме в роботу сильних профспілок на початку 20 століття. Потім вже з'явилися і нормальні соціально-демократичні партії. Можливо, Україні підійшла б така ідеологія, бо тутешній варіант капіталізму – це просто катастрофа на цей час", - говорить Охман.

Крім того, шведа хвилює пасивність багатьох людей по відношенню до війни на Донбасі. На його думку, необхідно більше допомагати тим, хто воює, наприклад, окремим бійцям або підрозділам зі своїх міст.

ому що у війні треба брати участь. Якщо не робити цього, говорити, що це не твоя війна... Ну як же, це ж твоя війна! Це і моя війна теж. Ось я одержав орден за оборону Авдіївки. У мене не вистачає слів подяки, не так вже й багато я зробив, але все-таки... Беручи участь в цій війні, я захищаю і себе теж. У тих, хто каже, що це не його війна, мовляв, це все Росія, олігархи чи ще хтось, я хочу запитати: а навіщо ти взагалі тут живеш? Геть! Їдь в Росію чи ще кудись, ти тут не потрібен.", - заявляє волонтер.

Детальніше про волонтерську діяльність і про ставлення до війни на Донбасі як в Україні, так і на Заході, читайте в інтерв'ю зі шведським журналістом Йонасом Охманом "Апострофу": На Донбасі дуже дивна війна, а Путін зайшов не тільки в Україну.