RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Морг переповнений: у Миколаєві назріває скандал через нові правила похоронів

У Миколаєві назріває скандал через нові правил похоронів, оскільки в морзі обласного бюро судово-медичної експертизи (СМЕ) перебуває 41 труп, але фахівці не можуть провести розтин через відсутність рішення суду.

Про це повідомляє місцеве видання "Новости-N".

Відзначається, що родичі померлих оббивають пороги інстанцій, оскільки час іде, а вони не можуть їх навіть елементарно поховати.

За словами начальника обласного бюро СМЕ Ольги Дерюгіної, затримок з боку фахівців установи немає. Проблема полягає в тому, що немає рішень судових інстанцій.

"Тіла надійшли протягом чотирьох святкових днів, починаючи з 27 квітня. Померлі доставлені як з обласного центру, так і з міст і районів області. Їх вік різний - починаючи від 92 років і закінчуючи 23 роками", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що ситуація ускладнюється тим, що холодильні камери в морзі обласного бюро СМЕ розраховані на одночасне зберігання 25 тіл. Їх уже майже вдвічі більше. Крім того, згідно з прогнозами синоптиків, починається рекордна спека.

Як повідомляв "Апостроф", з 15 березня в Україні вступила в дію поправка до закону, згідно з якою процедура поховання може проходити тільки після призначеної судом експертизи.