RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Є визнані кордони: в Україні чітко відповіли щодо Криму та Тузли

Дії окупаційної влади в Криму, в тому числі "передача" острова Тузла до складу Росії, є незаконними, оскільки існують визнані кордони держав.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак.

"Україна як незалежна, соборна і самостійна держава існує з 1991 року в межах, які були визнані всім світом, і Російською Федерацією також. Російська Федерація існує як незалежна держава з 1991 року, її кордони були визнані, в тому числі за договором про співробітництво між Україною і Росією. Згідно з цими договорами, Крим - це Україна і Тузла - це Україна", - пояснив чиновник.

При цьому Гримчак додав: "У нас є договір, згідно з яким Крим і як складова частина Криму і всієї України острів Тузла - це українська територія".

"Згідно з нашим законодавством, будь-які дії, вчинені окупаційними адміністраціями, неправомірні. Все, що вони там роблять, чесно кажучи, нам не дуже цікаво, тому що це окупована територія, а острів Тузла повинен повернутися, як і Крим, до складу України. А все, що вони комусь там передають, не має значення", - підкреслив заступник міністра.

Повний текст інтерв'ю Юрія Гримчака читайте на "Апострофі" Росія готується піти з Донбасу, а по Криму потрібно розуміти кілька речей.