RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Будуть одні проблеми: в Угорщині чітко висловилися про претензії до України з приводу Закарпаття

Висування територіальних претензій з боку Угорщини Україні з приводу Закарпаття обернеться великими проблемами для цієї країни, і цей сценарій неможливий.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила угорський політик, голова Європейського конгресу українців Ярослава Хортяні.

"На Закарпатті проживає не 150 тис., а близько 70 тис. угорців. У кожного з них точно є хтось із сім'ї, хто живе в Угорщині. Як ви думаєте, країна, яка не має своєї армії, що буде робити з цим Закарпаттям, де живе 800 тис. українців? І відразу сама Угорщина матиме безліч проблем, вона пошкодує, що взагалі існує", - сказала вона.

За словами Хортяні, ці страшилки розпускають ті, хто хоче створити враження, що вони так хвилюються і вболівають за Україну, хоча насправді ні.

"Є дуже потужний гравець на Закарпатті - це Росія, вона використовує все для того, щоб накрутити там людей. Ось недавно намагалися спалити офіс Товариства угорської культури. Начебто це зробив поляк, і його спіймали, але якби там були люди? Ви крові хочете? Є хитрий і підлий гравець - це Росія, яка сіє і породжує ці конфлікти. Цей сусід вміє сіяти інформаційну війну і знає, як вона може вплинути на українців", - сказала вона.

Політик підкреслила, що в Будапешті лише хочуть, щоб угорці зберегли свої етнічні корені, а не захопити чужі землі.

"А в Україні є політики, які хочуть пограти на тому, що захищають Україну від загрози. Від якої загрози? Загроза - на сході, а не на заході", - підсумувала Хортяні.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Україні загрожує війна на два фронти, не лише з Росією - європейський політик.