RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Справа про "вбивство" Бабченка: стало відомо про ще одного затриманого

В рамках розслідування справи про підготовку замовного вбивства відомого журналіста Аркадія Бабченка затримали свідка, який може бути організатором процесу пошуку кілерів і зброї.

Про це пише INSIDER з посиланням на інформоване джерело.

Відзначається, що на телефонах підозрюваного в підготовці "вбивства" Бабченка Бориса Германа і ще одного свідка відновлюються видалені файли по "розстрільному списку 47". За деякими даними, саме з листування вдалося отримати "список 30-ти", який швидко розрісся до "списку 47-ми".

Служба безпеки України не має записів розмов Германа з російськими кураторами, однак, незабаром може опублікувати переговори його з "технічним організатором", де вони обговорювали вартість "послуг" найманих убивць і торгуються.

Джерело стверджує, що можливий "технічний організатор процесу", - людина досвідчена і ймовірно виступала сполучною ланкою між Германом і "кілером" Олексієм Цимбалюком.

Було встановлено, що ім'я замовника "вбивства Бабченка" було відомо українським спецслужбам до інсценування, проте, той втік до Росії за кілька днів до цього і друга передача грошей "кілеру" Цимбалюку теж не була проведена.

В рамках слідства з'ясували, що Герман не мав ідеологічних мотивів для участі в замаху і ймовірно пішов на це через проблеми з грошима і бізнесом.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали "розстрільний список 47", після чого СБУ підтвердила його автентичність і відкрила кримінальну справу.