RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Біженець з Криму розповів про жахливі тортури ФСБ на півострові: опубліковано відео

Кримський татарин Ібрахімджон Мірпочаєв, біженець з окупованого півострова, розповів про побиття і катування, яким його піддавали співробітники ФСБ РФ.

Про це він повідомив журналістам на прес-конференції, передає ТСН.

За словами біженця, всіх чоловіків з його сім'ї півдня били і катували електрострумом, змушуючи обмовити себе і своїх рідних у співпраці з "Ісламською державою".

Мірпочаєва, його батька і брата затримали в серпні, під час обшуку в їхньому будинку. З мішками на головах їх відвезли кудись, а там почали жорстоко бити, вимагаючи зізнатися в тому, що Мірпочаєв з братом їздили до Сирії, де брали участь у бойових діях на боці "ІДІЛ".

"Завели в кабінет, зняли з мене джинси, зняли труси. На підлогу поклали, руки стягнули назад, обмотали скотчем. Підключили якийсь апарат, що мене трясло дуже сильно, било струмом, всередині мені наче все горить. І таким чином 6-7 разів підключали до струму. Я крикнув: все, зупиніть, вистачить, я вам скажу, що вам хочеться", - розповідає біженець.

Повідомляється, що практика вибивання зізнань з метою подальшого шантажу і примусу до співпраці є поширеним прийомом ФСБ в окупованому Криму.

Мірпочаєв і його брат підписали все, що від них вимагали. Потім їх вивезли в лісопосадку і залишили там. Незабаром сім'я потерпілого втекла з Криму на територію, підконтрольну Україні.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав також про тортури, які довелося пережити колишньому заручнику донецьких бойовиків, відомому вченому-релігієзнавцю Ігорю Козловському.