RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал навколо розслідування вбивств на Майдані: влада зробила важливе уточнення

В результаті реформування Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, що розслідує справи Майдану, не буде звільнено або змінено жодного слідчого або процесуального керівника.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Відзначається, що Департамент спецрозслідувань буде трансформовано в слідче управління, а процкери перейдуть в Департамент процесуального керівництва в рамках приведення структури ГПУ у відповідність до чинного законодавства.

"Ніякої "зради" немає, є тільки надумана істерика шанувальників керівника одного департаменту, - написала Сарган. - Тому [глава Департаменту спецрозслідувань Сергій] Горбатюк і далі буде розслідувати всі справи Майдану, - рік, п'ять, десять. Стільки, скільки його будуть захищати зацікавлені в цьому. Про результат серед захисників мова чомусь не йде".

Крім того, в ГПУ прояснили, що подібну трансформацію буде проведено у всіх без вийнятку департаментах, в яких об'єднано слідство і процесуальне керівництво, - зокрема, в Департаменті з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки.

Нагадаємо, раніше в мережі припустили, що розформування Департаменту спецрозслідувань призведе до розпорошення існуючих кримінальних проваджень щодо подій Майдану.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про нових важливих свідків у справі розслідування вбивств на Майдані.