RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Смертельна атака на ромів у Львові: ЗМІ дізналися несподівані деталі про підозрюваних

Напад на табір ромів у Львові, в результаті якого одна людина загинула і четверо отримали поранення, було здійснено практично невідомим до цього ультраправим угрупованням, вік членів якого становить 16-17 років.

Про це повідомляє "Zaxid.net".

У поліції неофіційно говорять, що затримані - учасники угруповання "Твереза і зла молодь". Це незареєстрована організація, яка до цих пір не фігурувала в повідомленнях ЗМІ. Загальна кількість членів цієї організації невідома, проте судячи з кількості підписників на їх сторінки в соцмережах, таких всього кілька десятків.

У "Тверезої і злої молоді" є свій канал на YouTube, який до 24 червня називався Lemberg Jugend (ймовірний парафраз на Hitler-Jugend, нацистську молодіжну організацію). Після затримання учасників і організатора нападу на циганський табір цей ютуб-канал був перейменований в нерозбірливий набір букв, швидше за все щоб замести сліди. Створено цей канал 21 червня 2018 року і там було тільки два відео і 24 підписника. На одному з них група молоді переслідує кількох ромів, на іншому - атакує групу хлопців.

На каналі в Telegram інформації більше. Там є 51 підписник, створений канал був 20 квітня 2018 року, а його основний контент - мотиваційні фрази в нацистському дусі і картинки, багато з них російською. Навіть перша назва організації - "Трезвая и злая молодежь" звучить російською.

Також зазначається, що на опублікованих в YouTube відео використовувалася символіка відомої ультраправої організації Misanthropic Division (розгорнуті в різні боки автомати Калашникова і логотип з написом Misanthropic Division). Крім цього організація використовує свій логотип - перехрещені бейсбольні біти і хокейна воротарська маска, навколо яких є напис "Твереза і зла молодь".

За даними журналістів, як організатора нападу на табір ромів поліція затримала 20-річного львів'янина Андрія Тичку. На порталах з пошуку роботи вдалося виявити резюме людини з таким ім'ям, який підходить під опис затриманого. Відомо, що в 2017 році він закінчив Львівський коледж легкої промисловості, де навчався на механіка швейного обладнання.

"Ситуація з "Тверезою і злою молоддю" є доволі дивною. По факту, маємо групу підлітків, які лише за кілька тижнів після того, як почали перепощувати нацистські гасла і картинки, взяли ножі і напали на ромський табір, де їх відразу ж затримала поліція. Із цього напрошується висновок, що або ці хлопці у свої 16-17 років мають дуже багатий досвід і раніше просто не потрапляли у поле зору поліції і спецслужб, а їхнє затримання стало випадковою удачею поліції, або ж про справжніх організаторів цього нападу відомо далеко не все" , - пише будівлю.

Нагадаємо, 23 червня у Львові близько 10 молодих людей з ножами напали на поселення ромів. Внаслідок інциденту 24-річний чоловік ромської національності отримав смертельні ножові поранення. Ще чотири людини, серед яких жінка і 10-річна дитина, були травмовані.

Також повідомлялося, що поліція затримала нападників на табір ромів у Львові, відкрито кримінальне провадження по п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою. Затриманим загрожує покарання у вигляді тюремного терміну до 15 років або довічного ув'язнення.

Крім того, як раніше писав "Апостроф", в Раді Європи різко засудили напад на табір ромів і зажадали негайного розслідування інциденту.