RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Навчили росіяни: в Україні розповіли, як бойовики ДНР-ЛНР торгують заручниками

Бойовики так званих Донецької і Луганської народних республік ("ДНР"-"ЛНР") торгують заручниками, наслідуючи російські "традиції".

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

За його словами, свого часу росіяни навчили цьому чеченців.

"Вони (росіяни, - ред.) брали полонених і продавали родичам. Ну або видавали за гроші тіла. Стара добра традиція, підхоплена російською розвідкою в африканських і арабських війнах. Всі парамілітарні проксі-сили, які підтримував СРСР, освоїли цю тему дуже добре. "ДНР" віддана на відкуп ФСБ (Федеральній службі безпеки РФ, - ред.), а "ЛНР" - ГРУ (Головному розвідуправлінню Міноборони РФ, - ред.)", - зазначив Арестович.

Він уточнив, що всі обміни йдуть через "ДНР", були роки, коли "ЛНР" не дала жодної людини.

"Путін (президент РФ Володимир Путін, - ред.) набрав наших полонених і торгується. Глава Ради Європи звертається до нього з проханням про помилування, а Путін ще подумає, мовляв, я цар, до мене звертаються, і я приймаю рішення", - сказав експерт.

Арестович додав, що виходить, що торгівля головами журналістів і режисерів у сучасному світі дуже вигідна. Це класична торгівля людьми з боку Росії.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія готує умови для поглинання України, це головна небезпека - Олексій Арестович.